header image
Aktuelt
Binder Gravsted PDF Udskriv E-mail
Brugerbedømmelse: / 0
DårligBedst 
skrevet af Administrator   
mandag, 24 september 2018
Image På Hørsholm Kirkegård fandt vi to gravsten fra et Binder-gravsted.

Det drejer sig om nogle gravsten, hvoraf det største er meget medtaget af vind og vejr. Jeg synes imidlertid nederst at kunne læse navnet Sophie og øverst måske noget, der kunne tolkes som Andreas.

Image 

Alt taler for, at det drejer sig om Andreas Frederik Binder (1833-1895) og hans hustru Sophie Birgitte Bentzen (1834-1900). Han var søn af og efterfølger efter købmand Johan Nicolai Binder (1807-1856) og Juliane Møller (1808-1851). Forældrene var de første Binder i Hørsholm. 

Med lidt mere sidelys vil man nok kunne læse indskriften og opnå sikkerhed.

Et kraftigt indicium for identifikationen udgør den lille sten, der er efter parrets datter Juliane Caroline Binder, som døde ugift og sikkert er begravet i forældrenes gravsted. 

Nyere: En fornyet tur til kirkegården, denne gang med lommelygte, godtgjorde, at identifikationen var rigtig. Selvom teksten næsten var ulæselig, kunne man godt genkende navnet Andreas Frederik og Binder i næste linje. Også Sophie syntes man at kunne læse.

Image 

Image 

Det er iøvrigt en sær gravsten. Den virker porøs, skønt af granit, og midterpartiet foroven udgøres af en sort indlejring i granitten. På afstand minder den om en nisse eller en smølf.

Du kan læse om Andreas Binder og Sophie på Helen Cliffs hjemmeside.

Sidst opdateret ( torsdag, 11 oktober 2018 )
< Forrige   Næste >
Hvem er online?
Vi har 37 gæster online
Hilsner

Sommerens hilsen til haveejeren.

Læs videre...
Sidste Nyheder
Statistik
Besøgende: 1024148