header image
Aktuelt
Nyheder på arkiverne PDF Udskriv E-mail
Brugerbedømmelse: / 0
DårligBedst 
skrevet af Administrator   
onsdag, 02 november 2011

Jeg har tidligere på nyhedsboardet omtalt sammenlægningen af Landsarkivet for Sj. og Rigsarkivet. Nu skal alle ind på Slotsholmen for at finde selv den mindste lille detalje i deres slægtsforskning. Men som man skrev i et referat fra et møde i brugerrådet, så har man undgået fyringer af personale ved de påkrævede nedskæringer.

I de mange omlægninger af vores arkiver er der dog en glædelig nyhed. Det kgl. Bibliotek har indkøbt nye fremvisningsapparater til rullefilm, først og fremmest til aviser. De er meget lettere at benytte end de gamle, og man kan nu downloade siderne på et USB-stick til hjemtagelse. Det er rigtig godt.

Jeg fik scannet en side med historien om min onkel Harrys sommerhus, som skulle rives ned. Det blev et meget bedre resultat end den utydelig fotokopi, jeg i sin tid fik taget af siden. Du kan læse om historien her.

På Kbh.s stadsarkiv har man indført elektronisk gæstebog med én maskine. Det giver nogen kødannelse, for folk skal logge sig ind med password til Starbas, arkivets database. Mange har ingen konto der, og skal så oprettes. Det tager tid. Andre, der som jeg ikke har deres pw present, må hen og spørge arkivassistenten. Bagefter skal man logge sig ud, men det foregår dog noget hurtigere.

Sidst opdateret ( lørdag, 26 november 2011 )
< Forrige   Næste >
Hvem er online?
Vi har 46 gæster online
Hilsner

Sommerens hilsen til haveejeren.

Læs videre...
Sidste Nyheder
Statistik
Besøgende: 1024157